Ja ha arribat el setembre i amb aquest la tornada a la feina. Per molts és tot un repte adaptar-se de nou a la vida laboral després de les vacances, per això us presentem un seguit d’innovacions que faran que aquest repte sigui més fàcil d’afrontar.
Acostumats a dormir fins a mig matí, un dels moments més crítics de tornar a treballar és aquell en el que ens sona el despertador molt aviat. I què és molt típic? Aplaçar l’alarma del nostre despertador! Els científics argumenten que en repetir l’alarma estem incitant al nostre cos, de manera artificial, a tornar al cicle del son, que pot ser encara més profund. El doctor Robert S. Rosenberg, director mèdic del Centre de Trastorns del Son de Prescott Valley (Arizona), assegura que aquesta acció alenteix la capacitat per prendre decisions, deteriora la memòria i en general, perjudica el nostre rendiment. La solució? Els despertadors que us presentem a continuació poden evitar que ens quedem al llit… i possiblement també ens robaran un somriure!
Aquesta nova App de Microsoft pretén activar el cervell per tal que no ens tornem a dormir. Mimicker ens proposa un petit joc o repte que pot anar des d’haver de pronunciar un embarbussament a haver-nos d’aixecar del llit per buscar un objecte d’un color concret. També disposa d’un sistema per detectar l’expressió facial, mitjançant aquest l’aplicació ens demanarà que fem un gran somriure o que posem cara de sorpresa per aconseguir parar l’alarma. Què passa si no assolim el repte que ens proposa? Mimicker interpreta que has decidit quedar-te al llit i torna a sonar!
Puzzle Alarm Clock ens fa activar el cervell de bon matí! Per tal d’aturar el despertador hem de resoldre petis trencaclosques, jocs de memòria, o operacions matemàtiques senzilles. Es pot configurar en diferents nivells de dificultat i ens permet aconseguir recompenses!
Per aquells que necessiteu aixecar-vos per treure la son del damunt, us presentem:
Clocky és un despertador monitoritzat que es posa a córrer si no t’aixeques del llit quan toca! Aquest salta de la tauleta de nit i es mou per l’habitació de manera aleatòria. Com que sempre es para en un lloc diferent, necessitaràs aixecar-te del llit per trobar-lo i poder parar l’alarma.
La idea de crear aquest despertador va ser de la Gauri Nanda, aleshores estudiant al MIT Media Lab. La gran acceptació que va tenir la idea d’aquest despertador li va permetre crear una companyia per desenvolupar-lo. Després de graduar-se va crear Nanda, per detectar problemes quotidians i trobar-hi una solució mitjançant la tecnologia.
Existeix una relació molt estreta entre la dieta i les emocions, afirma el nutricionista Londinenc Patrick Holford. Una bona alimentació és molt important per estar de bon humor, estar més concentrats i tenir més energia. No obstant, tots sabem que la manca de temps i l’haver de menjar fora de casa dificulta aquesta tasca. Per aquest motiu, us presentem dues opcions que ens permetran menjar a l’oficia de manera saludable.
Felix és una startup catalana pionera en el sector del delivery de menjar. Pots realitzar la teva comanda a través de la seva web fins les 11h de cada matí i t’asseguren que tindràs un plat saludable a l’oficina a l’hora de dinar. D’aquesta manera, tu et pots centrar en la teva feina. T’ofereixen dos menús diferents a preus econòmics i el transport és gratuït.
Però, això no és tot, fent la teva comanda a Felix podràs participar amb Felix Solidari en la recaptació de diners per tal de millorar les necessitats bàsiques dels nens i nenes de l’orfenat de Kabernet a Kenya.
Una altra empresa que ofereix un servei semblant al de Felix és Meal&1. L’ objectiu principal d’aquesta empresa és contribuir en la salut dels seus clients, per aquest motiu, creen menús saludables adaptats als seus gustos i necessitats. Aquests menús tenen preus assequibles i estan validats per un equip de nutricionistes. També ofereix serveis addicionals per les empreses com cistells de fruita preparada per menjar o la realització de xerrades sobre nutrició.
Un altre dels factors que influenciarà la nostra tornada a l’oficina serà l’esport. Com ja vam explicar en l’article “4 Tècniques de les empreses innovadores que milloren la qualitat de vida i productivitat dels treballadors”, l’esport té un gran impacte en la productivitat dels treballadors. Com? Nombrosos estudis han demostrat que la pràctica d’esport genera endorfines, substàncies químiques que redueixen el dolor i ens donen la sensació de benestar i d’eufòria. Malauradament, no sempre és fàcil trobar la motivació per començar a fer esport. Per això us presentem la següent aplicació.
Charity Miles dóna diners a diferents organitzacions caritatives cada cop que corres o vas en bici. La gamificació és una bona manera de motivar-nos a aconseguir coses, i si el que et motiva és ajudar als altres, amb aquesta app podràs fer-ho mentre fas esport. Charity Miles utilitza el GPS del teu mòbil per seguir el teu exercici. Cada vegada que obres l’aplicació pots triar per quina causa vols guanyar diners. Pots guanyar 10 cèntims de dolar per cada milla que facis en bici i 25 cèntims de dolar per una corrents. Mentre tinguis l’aplicació oberta t’apareixeran anuncis dels sponsors que fan les donacions. Si ets d’aquelles persones a les que els agrada marcar la diferència, aquesta app és per tu!
Segons un estudi realitzat pel British Journal of Sports Medicine, treballar assegut tot el dia té un impacte negatiu en la nostra salut. Estar assegut de manera prolongada està associat amb un risc elevat de patir cardiopaties, diabetis, obesitat, càncer i depressions, a més de patir problemes musculars. Com podem evitar-ho? Els investigadors d’aquest estudi han determinat que hauríem d’estar dues de les vuit hores de treball de peu. Per als més atrevits us presentem Stir Kinetic M1.
Aquest escriptori incorpora un sistema intel·ligent que emet un so cada vegada que t’has d’aixecar de la cadira. Disposa d’una pantalla tàctil que et manté informat de tot; quant de temps passes assegut, quant de peu i les calories que cremes en un dia.
En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…
Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …
Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat
T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…
Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…
Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…