Co-mpartir, Co-nnectar, Co-l·laborar i Co-crear.
Fa unes setmanes, vam tenir l’oportunitat d’experimentar una trobada entre els agents de la nostra comunitat de canvi. Vam convocar el primer esdeveniment, amb el Circuit de Barcelona –Catalunya, per posar en pràctica allò en el que creiem fermament: compartir experiències, connectar diferents sectors, col·laborar entre agents de canvi i co-crear per trobar noves solucions.
El moment que estem vivint és totalment volàtil, incert, complex i ambigu. Per poder adaptar-nos a aquest canvi constant, hem d’impulsar la innovació oberta. I és així com ho volem fer des d’Induct, convidant la nostra comunitat a col·lisionar per obrir nous camins.
L’esdeveniment arrenca fort, amb un repte que ens proposa resoldre l’equip del Circuit de Barcelona-Catalunya, a primera hora del matí. Abans, esmorzem per escalfar motors i començar a crear connexions entre els diferents responsables d’innovació. A continuació, visitem les instal·lacions i el seu funcionament: El box dels equips, el pòdium, la sala de premsa i la sala de seguretat (el cor del circuit), des d’on es controla tot el que passa a la pista. La volta ens situa i ens posa en context, entenem la seva manera de treballar, fet que ens servirà per detectar les oportunitats d’innovació. Comencem!
Com és habitual, l’equip d’Induct vam voler testejar noves metodologies creatives. Però abans de començar amb la creativitat, vam crear grups amb diferents perfils (líder, comunicador, creatiu, racional o explorador) a partir d’un qüestionari previ. Amb els grups ja formats i els seus líders capitanejant els equips, assignem un dissenyador i un consultor d’Induct.
En total, es van formar 7 equips de treball amb persones arribades de diferents empreses i sectors (farmacèutic, gran consum, mobilitat, educació, etc.) Sens dubte, aquest va ser un factor clau de l’èxit de la fase creativa: La unió de persones diferents que intenten resoldre un repte, que res té a veure amb el seu dia a dia.
Els equips van seguir avançant en les diferents etapes del joc, usant de guia les nostres cartes. Aquest joc de cartes serveix per impulsar la creativitat dels participants. L’objectiu final era obtenir un nombre elevat d’idees per seleccionar les més potents de cada equip i crear, a partir d’aquestes, un concepte creatiu que respongués al repte. El resultat d’aquesta etapa, de 5 fases, va ser extraordinària: Van sorgir més de 1.000 idees en només una hora!
Arriba el merescut descans, una estona per menjar i relaxar-nos una mica.
Reprenem l’activitat, centrant-nos en tangibilitzar els conceptes, amb l’ajuda dels dissenyadors i dels consultors. Mentre les idees es coïen a la fàbrica de prototipatge, els agents del canvi van experimentar amb el joc de networking.
Vam utilitzar un tauler, quatre jocs de cartes, un dau i dues fitxes mentre proposàvem temes de debat com la cultura d’innovació, la gestió de la innovació, el poder de col·laboració, entre d’altres.
De nou, els equips de treball es van unir per detallar els últims retocs de la presentació del seu projecte. Davant d’un jurat format pel Circuit de Barcelona-Catalunya i Induct, es van presentar les 7 propostes resultants. Una d’elles va destacar per sobre de la resta, la que es va emportar el gran premi final de l’esdeveniment. I la guanyadora va ser… “Driving Future”, encapçalada per la nostra consultora Sara Marata.
El Co-Shake the Circuit va ser una experiència totalment fascinant per a tothom. Tant per als agents d’innovació de les empreses representades, com per al Circuit de Barcelona-Catalunya i els organitzadors. La implicació de tots va ser de 10: generosos, honestos i motivats en tot allò que proposàvem. Ens van transmetre les seves ganes de passar-ho bé i la seva aposta per la innovació. I va ser així com vam aconseguir posar en pràctica els nostres 4 principals valors: compartir, connectar, col·laborar i co-crear.
I ara … qui serà el següent que es deixarà shakejar?
En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…
Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …
Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat
T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…
Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…
Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…