Com convertir a neuròlegs joves en emprenedors amb projectes de valor per als pacients?

Dimecres passat 21 de novembre, en el marc del Congrés de la Societat Espanyola de Neurologia, es va celebrar la primera sessió del Projecte Brains4Brains. La Societat Espanyola de Neurologia i Novartis han posat en marxa aquest projecte amb l’objectiu de fomentar i desenvolupar les millors iniciatives que resolen necessitats no cobertes en la gestió de persones amb patologies neurològiques i desenvolupar solucions innovadores que aportin valor als pacients, als neuròlegs i a la societat.

En aquesta primera edició un grup de més de 40 joves especialistes en neurologia han exposat les seves inquietuds i idees de futur en els diferents àmbits de la neurologia. A través del treball col·laboratiu i l’acompanyament d’un grup de facilitadors (neuròlegs assignats per la Societat Espanyola de Neurologia) han transformat les seves idees en projectes la solució dels quals beneficiï les necessitats no cobertes de professionals i pacients.

Els equips van desenvolupar uns cubs gegants per explicar els seus projectes al jurat:

  1. A quin repte donaven resposta
  2. La definició de la idea a desenvolupar
  3. Els usuaris a qui anava dirigit
  4. Què feia a la seva solució diferent de la solució actual
  5. Procés d’incorporació en la pràctica assistencial
  6. Quins són els següents passos i què es necessita per seguir endavant

Durant la sessió, el president de la Societat Espanyola de Neurologia, Dr. Exuperio Diez-Tejedo va destacar l’aposta de l’entitat per la innovació i pel talent dels més joves per seguir posicionant als neuròlegs com un agent clau del sistema sanitari.

Els 5 millors projectes van ser avaluats per un jurat de la Societat Espanyola de Neurologia, experts en les principals patologies neurològiques (ictus, trastorns del son, migranya…) per a ser apadrinats per part de la Societat.

En les properes setmanes, aquests 5 projectes tindran l’oportunitat de participar en un programa d’acompanyament que es celebrarà el primer semestre de 2019. Els grups de treball es tornaran a reunir en noves sessions per, a través del mètode WeCubbing d’Induct, poder convertir aquests projectes en solucions reals.

A través del mètode WeCubbing hauran de reflexionar i reformular el repte que volen resoldre, generar el màxim d’idees a incorporar al projecte, explorar què s’està fent en l’àmbit de la salut o en altres sectors, prototipar les millors idees i definir el model de negoci i implementació de la solució en la pràctica assistencial.

Durant les sessions de treball comptaran amb l’acompanyament d’experts en aquestes patologies, consultors d’innovació especialistes en salut, enginyers que construeixin els prototips, economistes amb experiència en models de negoci en salut, i agents interessats en el finançament de solucions per a la salut ( com business angels).

Amb aquest projecte es demostra que el col·lectiu de metges, si se’ls dota amb eines d’emprenedoria àgils, és capaç de convertir-se en emprenedor i desenvolupar solucions de valor per als pacients.

Des d’Induct molt orgullosos de la confiança que ha dipositat la Societat Espanyola de Neurologia i Novartis en nosaltres per acompanyar els equips a innovar amb les seves idees. Esperem en les properes setmanes poder-vos explicar les novetats d’aquest projecte.

Clàudia Pardo

Graduada en Negocios y Marketing Internacional en ESCI-UPF. Posteriormente realicé el máster dHealth Barcelona para entender mejor el ecosistema de salud y realizar algo disruptivo. Con el objetivo de conseguir un impacto en la Sociedad, baso mi experiencia en intentar crear valor al ecosistema visualizando los pasos necesarios para poder mejorarlo.

Share
Published by
Clàudia Pardo

Recent Posts

Berlín: Un epicentre emergent de la innovació en salut digital

En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…

7 hores ago

Fomentant ecosistemes d’innovació oberta des de l’administració pública

Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …

1 mes ago

L’Estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030: Un Futur Més Saludable i Connectat

Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat

2 mesos ago

El Valor dels Ecosistemes de Salut per a la Indústria Farmacèutica: Estratègies i Oportunitats

T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…

4 mesos ago

El desplegament de la IA generativa en les organitzacions: 5 claus per a l’èxit

Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…

5 mesos ago

Tecnologia i Orgull: Innovació al Servei de la Comunitat LGBTIQA+

Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…

7 mesos ago