Laboratoris Gebro Pharma aposta per la innovació oberta i per la transformació cultural del seu equip en la missió de donar resposta a noves necessitats del pacient asmàtic no cobertes fins al moment.
Actualment, en el sector sanitari no existeix una solució 360 que cobreixi la majoria de les necessitats del pacient asmàtic per a millorar la seva experiència amb la seva malaltia.
A més, a causa de l’entorn i al sector, Gebro es va trobar amb molts més reptes:
Milers de preguntes i incògnites que resoldre en un entorn incert i altament canviant: l’entorn perfecte per a desenvolupar projectes mitjançant l’agilitat.
Laboratoris Gebro Pharma aposta per repensar el model de negoci tradicional i treballar activament per a identificar noves palanques de creixement, l’obtenció de nous productes “Beyond the Pill” i nous serveis que complementin els tractaments farmacològics.
En repensar el model de negoci tradicional, per què no canviar també la manera de desenvolupar i lliurar valor al nostre pacient i al professional sanitari?
Aquí és on apareix el proveïdor involucrat en la cerca i el desenvolupament de la nova solució digital per a donar resposta a les noves necessitats detectades per Gebro Pharma: HumanIt Care.
HumanIT Care té com a objectiu desenvolupar solucions tecnològiques per a millorar la qualitat de vida dels pacients i compta amb una àmplia experiència en el sector de la salut i la tecnologia i co-crea directament amb els seus clients per a proporcionar solucions innovadores.
La solució HumanIT Care es materialitza en un servei que:
HumanIT Care sembla ser el proveïdor perfecte per a ajudar a Gebro Pharma a resoldre els reptes plantejats.
I ara?
Quan Gebro i HumanIt Care ens van plantejar el repte que tenien entre mans, ens sumem al carro sense pensar-lo! Gebro, HumanIt Care i SDLI treballant junts en un projecte d’alta incertesa, amb molts stakeholders involucrats, diferents proveïdors i… un temps molt limitat de desenvolupament!
A algú li sona la paraula 🤯 “Agile” 🤯?
Efectivament, SDLI va plantejar l’acompanyament des d’una perspectiva àgil del desenvolupament del prototip de la solució digital, creant una cèl·lula àgil amb els següents rols:
“Malgrat que coneixia la metodologia Agile de manera teòrica, no ha estat fins que l’hem posat en pràctica que he vist tots els avantatges que aporta: responsabilitats ben definides de cada participant, reunions breus i concretes, un millor seguiment del projecte i una constant evolució en molt poc temps. Em sembla molt recomanable implementar-la en projectes com aquest pilot”.
Marc Centellas, Portfolio Development Manager en Gebro Pharma
Una vegada definits els rols i creada la cèl·lula agile, es va formar a tot l’equip mitjançant learning by doing en la metodologia SCRUMBAN.
SCRUMBAN és una metodologia de treball àgil que combina els marcs de treball SCRUM i Kanban.
SCRUM és un marc de treball àgil que facilita el treball col·laboratiu entre diferents stakeholders i equips i té per objectiu lliurar valor al client en fases curtes de temps (el que es coneix com els famosos “Sprints”).
SCRUM es configura gràcies a un conjunt de CERIMÒNIES, ARTEFACTES i ROLS que treballen de manera coordinada per a ajudar els equips a estructurar i gestionar el seu treball.
Les cerimònies
Les cerimònies són touchpoints entre l’equip i altres actors que s’han de complir de manera “religiosa” dins de cada sprint i tenen l’objectiu de minimitzar reunions ineficients.
Les principals cerimònies de SCRUM són:
Els artefactes
Els artefactes SCRUM representen el treball o el valor generat. Estan dissenyats per a maximitzar la transparència de la informació clau. Els principals artefactes són:
KANBAN és un marc de gestió del treball que es basa a definir i visualitzar tot el volum de treball a realitzar per a optimitzar-lo.
Permet a l’equip fer un seguiment de les tasques, el seu estat, responsabilitats i revelar colls d’ampolla en el procés gràcies al disseny d’un tauler que permet visualitzar tot el flux de treball.
El disseny del tauler pot dependre de cada equip, però el bàsic es compon de les següents columnes:
Un altre exemple més complet aplicat al desenvolupament de pilots digitals, podria ser aquest:
Les tasques es posicionaran en cada columna depenent del seu estat, d’aquesta manera tot l’equip de treball pot visualitzar en quin estat es troba cadascuna.
La cèl·lula àgil de Gebro, HumanIt Care i SDLI va unificar les dues metodologies creant un equip àgil SCRUMBAN.
La cèl·lula àgil entre els diferents actors va celebrar 3 sprints amb èxit on es van aconseguir els següents resultats:
Si la teva companyia s’està plantejant desenvolupar una nova solució digital i no vols morir en l’intent, aquí van uns consells per a assegurar l’èxit del teu projecte:
Com sempre, gràcies per llegir-nos! Si creus que podem ajudar-te amb alguna iniciativa semblant, a SDLI estarem encantats de parlar amb tu per a ajudar-te a iniciar el canvi cultural cap a l’agilitat en la teva companyia.
En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…
Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …
Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat
T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…
Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…
Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…