El passat 12 de maig vam presentar a Madrid els 4 projectes que han sortit en aquesta segona edició del programa Neostart propulsat per Chiesi i que he tingut la sort de coordinar.
Però, abans de contar-vos res, ho farem a la forma de Neostart.
Tot comença amb un check-in: la nostra manera de mirar-nos als ulls, situar-nos on som i carregar-nos les piles al màxim per començar la jornada.
Avui no tinc l’oportunitat de fer un check-in presencial amb tots vosaltres, així que senzillament deixeu-me que us dediqui el check-in a tots aquells que somieu i en feu un món millor; avui el check-in va per tots vosaltres i per què tots units ho fem possible.
En 3 jornades 4 equips multidisciplinaris han treballat a aportar solucions que donin resposta a aquest repte. Els 4 equips estaven formats per:
El programa engloba des de la identificació d’una necessitat, tenir moltes idees (arribem a les 577 idees!), conceptualitzar una idea i realitzar un prototip viable per al mercat. I, finalment, la bomba, el moment àlgid i on els participants són els protagonistes absoluts de l’escenari: la presentació final..
D’aquesta segona edició en surten 4 solucions com una eina que eviti infeccions a l’hora d’administrar medicació intermitent mitjançant un catèter al nen prematur o un dispositiu que eviti moviments bruscos al nadó prematur.
Com deia Honorio Sánchez, neonatòleg de l’Hospital General Universitari d’Alacant “els grans canvis no sempre vénen de grans genis” i genis o no, aquestes brillants persones sens dubte han aportat el seu granet de sorra.
És un trajecte ple d’emocions; des de rialles nervioses fins a mirades còmplices. Treballar amb altres perfils, veure des d’altres perspectives la realitat de l’àrea de neonatologia del dia a dia. Des de la vocació dels professionals sanitaris, els pragmatismes dels enginyers fins a la sensibilitat de les mares cabien a quatre parets que es van tornar el còmplice de la nostra aventura.
Han estat les veritables estrelles d’aquest programa, els equips que han arribat fins al final treballant per millorar la qualitat de vida dels nounats i dels seus cuidadors, de formes innovadores.
Mirant ara en perspectiva, gràcies. GRÀCIES a tots els professionals sanitaris que per voluntat i vocació milloreu el món cada dia; per ser els herois invisibles de moltes històries. Sou un clar exemple que es pot fer millor.
Neostart és d’aquells projectes que les emocions es viuen a flor de pell. I, per això, crec que és d’aquelles ocasions que és millor dir que val més una imatge que mil paraules, així que aprofito l’ocasió per mostrar-vos un trosset del que vivim:
Check-out.
Si vols saber-ne més, recomanem el post de la primera edició de Neostart:
9 Projectes innovadors per millorar la qualitat de vida dels nadons prematurs i les seves famílies.
Què us ha semblat? Deixeu-nos els vostres comentaris!
En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…
Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …
Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat
T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…
Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…
Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…