Categories: Empreses Innovadores

A un pas més a prop de la teletransportació

Tots hem somiat alguna vegada amb teletransportar-nos. Vivim en un estat d’estrès constant. Anem corrent d’un lloc a un altre, odiem les esperes i no hi ha res que ens rebenti més que perdre el temps. Així doncs, és lògic que un dels nostres majors desitjos sigui estalviar temps viatjant.

Doncs bé, això que sembla tan inabastable, està cada dia més a prop. D’acord, la teletransportació encara és una utopia de la qual no podem parlar, però si que podem parlar de viatjar en un transport molt més ràpid que l’avió. Un transport que ens permeti viatjar de Madrid a Algeciras en 45 minuts o d’Algeciras a Tànger en 5 minuts. Un transport que arribi als 1300 km/h. Un tren del futur (o no tan futur).

Ruta de l’Hyperloop

Estem parlant de l’Hyperloop, una idea creada per Ellon Musk i desenvolupada per dues de les seves empreses SpaceX i Tesla Motors. Aquest tren del (no tan) futur està constituït per un tub al buit que permet que, tant persones com mercaderies, puguin viatjar dins d’una càpsula. Com que no hi ha aire, no hi ha fricció, i la càpsula pot aconseguir grans velocitats. Està previst que arribi fins als 1300 km/h.

L’Hyperloop és un hardware lliure, és a dir, tot aquell que vulgui pot dissenyar el seu propi hyperloop, desenvolupar-lo, i millorar-lo. Això genera competència i, per tant, millors resultats. L’hyperloop més avançat és l’Hyperloop One, una companyia creada per tècnics, enginyers, soldadors i maquinistes que ja ha aconseguit testejar un prototip a escala real.

A dia d’avui, l’Hyperloop One ha aconseguit arribar als 307 quilòmetres per hora. Una xifra que està lluny de l’esperada, però que ja indica que és un projecte viable i que no trigarà a arribar al mercat.

Imatge de l’Hyperloop One

El gran grup d’aerolínies, trens i programes espacials Virgin Group ha vist el projecte com una oportunitat i no ha volgut quedar-se fora. Així doncs, ha invertit una quantitat indeterminada en l’Hyperloop One que passarà a dir-se Virgin Hyperloop One.

Pots imaginar viatjar així? Mentre l’hyperloop no és implementat pots conèixer més del projecte en els següents enllaços:

Virgin Hyperloop one, lloc oficial

El Hyperloop One triplica su velocidad máxima, per El Mundo

Virgin: La Cultura Corporativa para construir un imperio, per Branzai

Las 5 reglas de Richard Branson para un buen negocio, per Acción Preferente

Berta Esteve

Graduada en Publicidad y Relaciones Públicas a la UPF y, habiendo complementando su formación con un Máster en Estrategia y Gestión Creativa de la marca a la BSM-UPF, empieza su trayectoria profesional en agencias de publicidad y de branding. Debido a su inquietud por la innovación centrada en el usuario, inicia un recorrido en el mundo de la innovación a través de la consultoría y, más adelante, en experiencia del usuario. Actualmente, es Directora de la Unidad de User Centricity en SDLI, donde aporta su visión multidisciplinaria en estrategia de marca, experiencia del usuario e innovación.

Share
Published by
Berta Esteve

Recent Posts

Berlín: Un epicentre emergent de la innovació en salut digital

En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…

4 hores ago

Fomentant ecosistemes d’innovació oberta des de l’administració pública

Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …

1 mes ago

L’Estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030: Un Futur Més Saludable i Connectat

Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat

2 mesos ago

El Valor dels Ecosistemes de Salut per a la Indústria Farmacèutica: Estratègies i Oportunitats

T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…

4 mesos ago

El desplegament de la IA generativa en les organitzacions: 5 claus per a l’èxit

Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…

5 mesos ago

Tecnologia i Orgull: Innovació al Servei de la Comunitat LGBTIQA+

Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…

7 mesos ago