Innovació Educativa

4 projectes innovadors en educació

En el nostre Radar SDLI, sempre es troben projectes innovadors i les últimes tendències del mercat. Si te’ls has perdut, aquest article et dóna l’oportunitat de conèixer algun dels projectes innovadors en educació que estan contribuint a millorar aquest sector, tan important per a la nostra societat.

Projectes innovadors en educació

Aquests són alguns dels últims projectes que faciliten l’aprenentatge i el coneixement en aquest sector: L’educació i la innovació sempre han anat de la mà. I és així com ha de seguir sent!

L’aplicació “Yo también leo” per potenciar les capacitats dels nens amb Síndrome de Down.

La Universitat Oberta de Catalunya ha creat una aplicació per ajudar a llegir als nens amb Síndrome de Down i autisme. Aquesta app de la UOC rep el nom de “Yo también leo” i està dissenyada i pensada per a nens a partir dels 4 anys. La idea innovadora s’ha desenvolupat a través d’un mètode validat per professors d’educació infantil i pedagogs que garanteix l’èxit en l’aprenentatge i la correcta adaptació dels nens. “Jo també llegeixo” desenvolupa el seu contingut a través de diferents formats com imatges, textos i àudios.

L’aplicació intenta potenciar l’autonomia de l’infant a través d’un personatge animat, un pingüí, que guia als petits en tot el seu recorregut. D’aquesta manera, els permet avançar al seu ritme, sense pressions ni frustracions. Aquest projecte, té la voluntat d’esdevenir un suport per a pares i educadors.

Alexa del Amazon, mestra a una escola de l’Índia

Una escola de Maharashtra (Índia) està utilitzant Alexa, l’altaveu intel·ligent d’Amazon, per impartir classes a un grup de nens, fills de famílies agrícoles de la zona. L’escola ha dissenyat un robot amb aspecte humà que integra en el seu interior el dispositiu Alexa. Així és com han aconseguit comptar amb una professora robot, el més real possible. El procés d’aprenentatge dels alumnes és més divertit i interactiu i, ara aprenen pel seu compte, cosa que abans els era impossible.

La decisió de què estudiar entre els joves passa per “Sinspira”

Un grup de pedagogs, professionals en comunicació i tecnologia s’han unit per desenvolupar una idea que revolucionarà les aules.

El projecte innovador “Sinspira” tracta d’acompanyar els alumnes a prendre una decisió ferma sobre el seu futur. Pretén donar solució a tots els alumnes que tenen dubtes sobre les seves preferències professionals o decidir a què volen dedicar-se. Aquesta és una realitat a la qual s’enfronta el 70% dels joves que acaben els estudis obligatoris i que no tenen ni idea de què fer. Sens dubte, es tracta d’una situació bastant estressant per al jove i per al seu entorn més pròxim. Les primeres grans decisions en les seves vides han d’estar recolzades per professionals i persones dedicades a la matèria.

 “Big Van” o l’art d’explicar la ciència

Científics i investigadors en actiu han decidit explicar la ciència de forma senzilla i divertida. La divulgació l’estan fent en escenaris, ràdios, televisions, a través de llibres i de tallers de formació. Aquest grup de defensors de la recerca i la innovació responsable, creuen que la ciència es construeix a partir de la cooperació i la igualtat. “Big Van” treballa per aconseguir fomentar la cultura científica i les vocacions STEM a tots els racons del planeta.

Coneixes projectes innovadors en educació? Per què no els comparteixes a la nostra comunitat del Radar SDLI? Cada dia s’actualitzen tendències i projectes innovadors que et faran estar a l’última sobre innovació.

Marc Soler

Líder de proyectos digitales para empresas con necesidad de crecer y desarrollar su negocio. El objetivo es posicionar la marca en el entorno digital para ganar notoriedad y aumentar sus ventas. Apasionado de la tecnología e Internet. Convencido en la potencialidad de las personas en red.

Share
Published by
Marc Soler

Recent Posts

Berlín: Un epicentre emergent de la innovació en salut digital

En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…

12 hores ago

Fomentant ecosistemes d’innovació oberta des de l’administració pública

Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …

1 mes ago

L’Estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030: Un Futur Més Saludable i Connectat

Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat

2 mesos ago

El Valor dels Ecosistemes de Salut per a la Indústria Farmacèutica: Estratègies i Oportunitats

T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…

4 mesos ago

El desplegament de la IA generativa en les organitzacions: 5 claus per a l’èxit

Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…

5 mesos ago

Tecnologia i Orgull: Innovació al Servei de la Comunitat LGBTIQA+

Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…

7 mesos ago