L’Aina ha fet la Selectivitat aquest any (l’Aina és la meva filla gran). Estava ben espantada: es jugava en tres dies dos anys de feina 🙁 . Però per mi, seguir l’Aina aquests dies ha estat una bona lliçó. He après dues coses:
Anem a pams: us explico primer, amb dos exemples, el gap entre els estudiants i el sistema educatiu.
A la Selectivitat entren temes tan apassionants con els complements directes, substitució pronominal, anàlisi de poemes, o… defineixi una catàfora 😐 #!!*
D’acord, potser cal una prova per regular el sistema d’accés a la universitat. Però realment, a la universitat li cal que els estudiants arribin amb aquests coneixements i competències? Posats a ser sincers, amb un clic a Google tens la definició de catàfora…
En segon lloc, si ara anem al cantó dels alumnes, a part de l’”empollada” i els nervis, s’han organitzat i han muntat una plataforma, l’Informer oficial de la Selectivitat 2015, on…
Han compartit informació i coneixements…
I han buscat persones amb els mateixos interessos, que volen entrar a la mateixa facultat o senzillament algú que els agrada…
Per tant han après, col·laborat, jugat, fet amics, treballat en grup i han estat emprenedors… començo a pensar que la Selectivitat val la pena, ja que al final, activa els joves a trobar solucions cooperatives.
I reprenent la segona pregunta que em formulava… com es fa una comunitat de 10.000 seguidors en 3 dies? Doncs crec que en realitat, m’acabo de contestar en el paràgraf anterior: han generat valor en grup i s’ho han passat bé.
Si en les comunitats d’aprenentatge o d’innovació oberta, com Induct, som capaços de generar valor, i a la vegada la gent s’ho passa bé, segur que en poc temps aconseguirem resultats.
Au! I ara a descansar, que us ho mereixeu. L’any vinent entreu a la universitat, i crec que ens podeu ensenyar moltes coses als professors.
En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…
Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …
Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat
T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…
Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…
Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…