Projecte Symbioz, de Renault i Sanez, filial d’Abertis

Aquest revolucionari cotxe del futur és elèctric, connectat i autònom, et permet elevar l’experiència de conducció a un altre nivell. Va ser presentat el passat setembre al saló de Frankfurt i circula en trànsit obert des de novembre a França. Amb tan sols mig any d’assajos, el Symbioz ja supera amb èxit tots els objectius que es van fixar, centrat en la comunicació del cotxe amb la resta de vehicle i amb la via per fer una conducció autònoma completa. És una de les apostes més avançades que es porta a terme a Europa.

En el Symbioz, el conductor deixa de ser-ho i viu una experiència de realitat virtual. Aquest cotxe, de moment en fase experimental, compta amb 36 sensors que li permeten autoconduir-se, té informació constant sobre l’estat del trànsit, els trams en obres, els accidents, les condicions meteorològiques i la situació de la barrera de peatge perquè el cotxe pugui adaptar-se en temps real. A més, compta amb unes ulleres de realitat virtual per no avorrir-se estant al davant del volant, amb elles pots veure com seria el mateix trajecte en un entorn diferent, en el qual tu decideixis.

Experiència en el Symbioz

Uber Air

Uber desenvoluparà eVTOLs (vehicles elèctrics d’enlairament i aterratge vertical) per dur a terme aquest servei, aquests vehicles d’Uber Air tenen espai suficient per a més de quatre passatgers, comptant amb les seves pertinences i maletes. Aquest tindrà un total de quatre turbohèlixs que li permetran enlairar-se i aterrar de forma vertical, juntament amb una sola hèlix -localitzada a la part posterior- per propulsar-se cap endavant.

Aquests vehicles estaran pilotats per humans, però l’objectiu a llarg termini és que aquests passin a ser totalment autònoms. El servei està en fase de prototip en aquest moment, la marca té en ment desenvolupar aquests helicòpters perquè s’elevin fins als 600 metres d’altura, amb una velocitat de creuer d’uns 240 km / h. La marca vol que tinguin un cost similar al del servei normal d’Uber, encara que això serà pensant molt a llarg termini.

Uber ha arribat a un acord amb la NASA per realitzar les seves primeres proves el 2020, amb el llançament comercial del servei programat pel 2023. Tant Dallas, com Texas i Los Angeles, han estat nomenades com les primeres ciutats que tindran les proves inicials d’aquest servei. Les primeres ciutats que acolliran aquest servei, de forma definitiva, seran Sydney i Melbourne.

Sea Bubbles, taxis aquàtics

Els taxis del futur reben el nom de Sea Bubbles (bombolla de mar) i són ràpids, silenciosos, ecològics i, literalment, ‘volen’ sobre l’aigua sense fer onades, són ecològics ni en la infraestructura de les ciutats. El maig passat es va dur a terme una prova al riu Sena, al cor de París per part dels dos fundadors de Sea Bubbles.

Els Sea Bubbles tenen capacitat per a quatre passatgers i un pilot, aquest nou mitjà de circulació és elèctric i fàcil d’utilitzar. El vehicle està a mig camí entre un bot i un cotxe. Està construït amb components lleugers de fibra de vidre i escuma d’alta densitat, es propulsen mitjançant dos motors elèctrics que van amb bateries de liti recarregables en els ports.

Sea Bubble en el riu Sena

Project Formula, el cotxe volador

Project Formula és un vehicle eVTOL, igual que l’Uber Air, de quatre places, unes ales plegables i 52 turbines d’efecte Venturi de mida petita per a la seva propulsió. Project Formula és de moment un projecte, una idea que està en les seves fases inicials de desenvolupament. No tenim molta informació, però sabem que les seves ales són plegables. La idea és que el vehicle estigui preparat per a les ciutats d’avui i plegant les seves ales pugui cabre en qualsevol garatge.

A més de poder utilitzar les places de vehicles convencionals, també podrà utilitzar els carregadors de la resta de cotxes elèctrics. Compta amb 52 turbines que aniran distribuïdes en dos grups. D’una banda, a la part inferior del vehicle ni haurà 48 per mantenir-lo en l’aire. Tindran una grandària entorn les 8 i 10 polzades, i estaran distribuïdes de manera que el “cotxe” pugui seguir surant fins i tot si diverses d’elles fallen. I, a la part del darrere, quatre turbines d’una grandària major, per impulsar-lo i que avanci de forma eficient. A més, comptarà amb paracaigudes balístic que pugui desplegar-se en cas que tota la resta falli.

Project Formula, prototip
Raquel Galindo

Communicator Ninja, estudiante del grado de Negocios y Marketing Internacionales en ESCI-UPF. Actualmente esta trabajando en dos proyectos propios de creación de app móvil. Se considera emprendedora, creativa e intrépida. Es una gran amante de la moda, la música y la tecnología. Disfruta afrontando nuevos retos. Cree firmemente que la mejor manera de predecir el futuro, es creándolo.

Share
Published by
Raquel Galindo

Recent Posts

Berlín: Un epicentre emergent de la innovació en salut digital

En altres ocasions hem comentat alguns dels ecosistemes d'innovació més importants del món, com el…

4 hores ago

Fomentant ecosistemes d’innovació oberta des de l’administració pública

Ja fa més de 20 anys que Henry Chesbrough va definir el concepte d'open innovation. …

1 mes ago

L’Estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030: Un Futur Més Saludable i Connectat

Expliquem l'estratègia de Salut Digital de Catalunya 2024-2030 per un futur més saludable i connectat

2 mesos ago

El Valor dels Ecosistemes de Salut per a la Indústria Farmacèutica: Estratègies i Oportunitats

T'expliquem la importància dels ecosistemes de salut en la innovació del sector, amb detalls dels…

4 mesos ago

El desplegament de la IA generativa en les organitzacions: 5 claus per a l’èxit

Fa temps que parlem de l'impacte de la intel·ligència artificial (IA) en el món empresarial,…

5 mesos ago

Tecnologia i Orgull: Innovació al Servei de la Comunitat LGBTIQA+

Com s'està innovant per a la Comunitat LGBTIQA+? Quines tendències i quins reptes té la…

7 mesos ago